miercuri, martie 19, 2025

Top 5 Săptămânale

Reclama ta AICI!

Reclama ta!

Din aceeași categorie

Ciserom Sebeș își închide porțile după aproape un secol. Toți angajații vor fi concediați: „Producem cu 17 lei, vindem cu 5 lei”

Producătorul de şosete Ciserom Sebeş, prezent în România din 1927, se va închide. Astfel, Ciserom Sebeş va concedia colectiv cei 99 de angajaţi. Disponibilizările vor avea loc în perioada 17 martie 2025 – 15 decembrie 2025, conform Economica.net.

Potrivit ultimelor date de la Ministerul Finanțelor, Ciserom SA a raportat pentru anul 2023 o cifră de afaceri de peste 19 milioane de lei. Profitul a fost unul negativ, de minus 1,8 milioane de de lei.

De asemenea, Ciserom a raportat în 2023 un număr mediu de 157 de angajați, cu 40 de oameni mai puţin decât în anul precedent.

Compania înregistrează pierderi de șase ani

„Situația financiară a societății este dezastruoasă. De 6 ani, societatea este pe pierdere. Înainte de a prelua pachetul majoritar de acțiuni, era programată o concediere colectivă. Știam de ea din timpul negocierilor, însă am insistat să nu dăm oamenii afară.

În decembrie, la venirea mea la conducerea societății, în primele zile, am anulat decizia de concediere colectivă, pentru că, sincer, speram ca, după câteva investiții, să putem continua activitatea de producție.

După ce am avut acces în totalitate la documentele contabile, am realizat însă că acest lucru este imposibil. În acest moment, producem o pereche de șosete cu 17 lei și o vindem cu 5 lei. Nu se poate continua așa.

Planurile inițiale nu au mai putut fi puse în aplicare, iar regretul meu cel mai mare este legat de toți acești oameni, profesioniști foarte buni, alături de care mi-aș fi dorit să construiesc un business solid.

Am creditat eu societatea ca să putem stinge un credit, însă mai este încă unul, pe care probabil tot eu îl voi achita. Nu vreau să intrăm în insolvență, nu cred că se va ajunge acolo și nu-mi doresc acest lucru”, a declarat omul de afaceri pentru Turnul Sfatului, refuzând să își facă cunoscută identitatea.

Rareș Năstase, jurnalist PRO TV: „Viața merge înainte, economia locală, națională are diverse direcții, sectorul de afaceri și producție se adaptează. Dar am așa, un nod în gât”

„Se închide încă un brand românesc, cu tradiție.

Total întâmplător (pe traseu, între 2 filmări) am descoperit că în aceste zile e lichidare de stoc, la fabrica de ciorapi CISEROM, de la Sebeș. Am văzut asta, mergând la magazinul de la unitate.

Sursă foto: Facebook/Rareș Năstase

Nu pot zâmbi în aceste fotografii, chiar îmi pare rău că această companie își va închide porțile. Am filmat aici în urmă cu câțiva ani, am văzut cum produceau marfă care ajungea și la export, fiind apreciată în vestul Europei.

Am înțeles că fabrica a fost cumpărată de un investitor și locul va fi, cel mai probabil, transformat, cu o altă destinație, din ce spun angajații. Deocamdată, are loc această lichidare de stoc, prilej cu care am cumpărat pentru toată familia.

Viața merge înainte, economia locală, națională are diverse direcții, sectorul de afaceri și producție se adaptează. Dar am așa, un nod în gât, îmi pare rău că și acest loc se va închide. Mai ales că de aici am tot cumpărat, de-a lungul timpului și știu ce calitate aveau, la produse. Întâmplarea face ca și azi să port șosete de la ei. A fost unul din locurile cu tradiție, în producția textilă.

La vremea când am filmat la ei, acum vreo 7 ani, făceau cam 10 milioane de perechi de ciorapi anual, din care o treime era pentru export și făceau profit, având vreo 350 de salariați. În ultimii 2 ani aflu că au tot fost pe pierdere și mai aveau 150 de angajați. Încă un brand românesc se închide…”, a scris jurnalistul Rareș Năstase de la „România, te iubesc!”, pe pagina sa de Facebook.

Istoria Ciserom

Compania a fost înființată în 1927, atunci când Gustav Bahner, originar din Liechtenstein, un cartier al orașului Oberlungwitz din Germania de Est, a înființat la Sebeș o mică fabrică de ciorapi numită G.B.L. În 1928, G.B.L. a preluat Uzinele Textile Românești.

În anul 1944, fabrica trece în patrimoniul statului român. În 1946, compania este redenumită Textila Banat, iar în 1954 este preluată din nou de statul român. Urmând ca în anul 1995 să devină o societate privată cu capital autohton.

Alba Business va continua să urmărească subiectele de interes, oferind cititorilor informații corecte și actualizate. Pentru mai multe imagini, noutăți și informații verificate, ne puteți urmări și pe Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Popular Articles