miercuri, martie 19, 2025

Top 5 Săptămânale

Reclama ta AICI!

Reclama ta!

Din aceeași categorie

Sala Polivalentă din Blaj, sursă de inspirație în 2025: Apariție în faimoasa revistă de arhitectură „Igloo”

Sala polivalentă din Blaj, sub semnătura Biroului Individual de Arhitectură Vlad Sebastian Rusu, este considerată un proiect demn de inspirație în anul 2025. Astfel, se numără printre proiectele prezentate în Revista Igloo.

„Am pus deoparte, pentru 2025, cinci proiecte excepționale de arhitectură și design care ne-au atras atenția și care reprezintă o sursă de inspirație. Aceste inițiative nu se disting doar prin estetica lor sofisticată, ci și prin abordările inovative care le definesc, reconfigurând modul în care spațiile sunt gândite și trăite”, se menționează într-o postare Igloo magazine din mediul online.

Care sunt proiectele?

  1. Restaurarea Palatului Ferencz Emmer / Studio Nomadic – architecture & lighting design
  2. BAR TON: O experiență audiofilă / Anda Zota & MuroMuro Studio
  3. Sala polivalentă din Blaj / Vlad Sebastian Rusu Birou Individual de Arhitectură
  4. Reliefuri sculpturale în spațiul deschis / Laboratorul de Arhitectura
  5. Când structura devine spațiu / Radu Teaca – Artline

Sala Polivalentă din Blaj

„Ideea unei săli polivalente de dimensiuni medii la Blaj, singura de altfel din județul Alba, a prins tot mai mult contur în urma câștigării multiplelor titluri de campioană națională de către echipa feminină locală de volei. Așadar, beneficiind de resurse locale și județene, destul de limitate la început, pentru construirea noii săli polivalente s-a decis orașul Blaj, noua sală urmând să găzduiască toate evenimentele competiționale ale județului Alba.

Sursă foto: Revista Igloo/Cosmin Dragomir

Amplasamentul ales este situat la limita construită a orașului, pe malul stâng al Târnavei Mari, pe un sit cu o deschidere privilegiată către apă și care se bucură de vecinătatea unei baze sportive existente. Prin proiect, sala cu o capacitate de aproape 2 000 de locuri și-a propus să răspundă constrângerilor legate de un buget de investiție redus, cât și suprafeței limitate de teren avute la dispoziție.

Prin urmare, soluția propune un volum compact, neutru, al cărui singur gest formal îl reprezintă intermedierea relației clădirii cu râul Târnava printr-un portic înalt, în spatele căruia este amenajat holul principal de primire, generos vitrat și dispus pe două niveluri. Referința gestului de deschidere și intermediere către apă a noii clădiri publice evocă eleganța logiilor prin care Castelul Bethlen din Sânmiclăuș, aflat la câțiva kilometri distanță, se orientează către râu”, conform unui articol publicat în Revista Igloo.

Alba Business va continua să urmărească subiectele de interes, oferind cititorilor informații corecte și actualizate. Pentru mai multe imagini, noutăți și informații verificate, ne puteți urmări și pe Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Popular Articles