Astăzi, 30 octombrie 2024, în cartierul Gheorghe Șincai, a avut loc recepționarea lucrărilor la Centrul Multicultural, o investiție importantă destinată dezvoltării comunitare și conectării la standarde europene de infrastructură și servicii.
Centrul Multicultural cuprinde:
- o zonă de petrecere a timpului liber, cu spații culturale și sportive,
- teren de minifotbal, cu gazon artificial și instalație de nocturnă,
- amfiteatru semi acoperit (fostul Talcioc),
- sală pentru activități diverse cu 320 locuri,
- 39 încăperi cu funcțiuni diferite,
- loc de joacă pentru copii,
- funcțiuni adaptate pentru a găzdui o gamă variată de activități menite să contribuie la dezvoltarea educațională, culturală și socială a comunității.
Obiectivele proiectului
„Proiectul a avut ca obiectiv crearea unui spațiu modern și accesibil pentru toți locuitorii, dedicat organizării de evenimente culturale, activități de educație non-formală și evenimente sociale care să sprijine dezvoltarea unei comunități active și implicate.
Acest centru reprezintă un pas important în direcția susținerii culturii și educației comunitare, iar această investiție vine să răspundă nevoilor unei comunități în creștere și să ofere acces egal la evenimente și resurse de calitate. Ne dorim să creăm un cadru în care fiecare locuitor să se poată dezvolta, să socializeze și să își exprime ideile. Este esențial pentru noi să ne menținem la standarde europene și să oferim o infrastructură care să inspire și să sprijine creativitatea, inovarea și apartenența comunitară. Acesta este unul dintre proiectele care simbolizează angajamentul autorităților locale față de o dezvoltare urbană durabilă și echitabilă, contribuind la construirea unui viitor mai bun pentru toți membrii comunității.
Investiția de peste 42 milioane lei a fost finanțată din Fondul European de Dezvoltare și Bugetul Național, cu aport din bugetul local al Primăriei Municipiului Alba Iulia”, transmite primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.
Construcția este prevăzută cu instalații electrice, sanitare, de climatizare, de semnalizare și avertizare a incendiilor.
Proiectul „O viață nouă, în Lumea Nouă”
Construcția a fost ridicată în cadrul proiectului ”O viață nouă, în Lumea Nouă”, proiect care viza reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din Zona Urbană Marginalizată (ZUM) Alba Iulia, unde trăiește o parte a populației rome. Proiectul vizează aplicarea unor măsuri integrate prin mecanismul DLRC, aliniate cu politicile de creștere a calității vieții, de consolidare a coeziunii sociale, de îmbunătățire a condițiilor de trai și de dezvoltare economică în întreaga zonă SDL Alba Iulia.
Astfel, clădirea este potrivită pentru diverse tipuri de activități. Primăria intenționează chiar să o includă în patrimoniul Centrului Cultural Palatul Principilor din Alba Iulia, pentru a desfășura acolo activități organizate de acesta.