Nou contract de finanţare semnat de ADR Centru: peste 5,6 mil.euro pentru un proiect al administraţiei din Mediaş

Nou contract de finanţare semnat de ADR Centru: peste 5,6 mil.euro pentru un proiect al administraţiei din Mediaş

Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, şi primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, au semnat un contract de finanţare prin care municipalitatea beneficiază de peste 5,6 mil. euro pentru modernizarea străzilor din Centrul istoric şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 4.

Intitulat “Îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului urban în municipiul Mediaş – II”, proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, care este gestionat de către ADR Centru.

Beneficiarul estimează că proiectul va fi finalizat până la 31.12.2023.

“La Mediaş se lucrează deja la implementarea proiectului de îmbunătăţire a mobilităţii urba e prin modernizarea şi extinderea traseelor de transport public electric, dar şi implementarea unui sistem integrat de trafic, care vor susţine obiectivele Primăriei Municipiului, ce vizează creşterea calităţii aerului şi reducerea poluării. (…). Acum, vorbim de contractarea proiectelor de amenajare urbană, a căror valoare totală cumulată este de peste 11 milioane euro. Acesta este primul contractat şi vom mai avea investiţii finanţate prin Axa Prioritară 13, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii populaţiei. Municipalitatea are depuse încă alte patru proiecte, care vor obţine finanţare în cadrul Axei Prioritare 9 a POR 2014-2020, care susţine dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, sprijinind regenerarea economică şi socială a comunităţilor defavorizate din mediul urban. În total, la Mediaş se vor investi peste 33,6 milioane euro, prin şapte proiecte depuse în cadrul Programului REGIO, din care mai mult de 22,8 milioane euro sunt fonduri europene”, a declarat directorul general al ADR Centru.

La rândul său, primarul Gheorghe Roman a spus că au fost depuse mai multe proiecte spre finanţare la ADR Centru, pentru a răspunde şi cerinţelor europene privind reducerea emisiilor poluante, dar şi pentru a dovedi cetăţenilor oraşului că fondurile europene pot asigura un climat urban potrivit pentru toţi locuitorii.

“Preocupările noastre au vizat domeniul social, de aceea vom investi în modernizarea infrastructurii educaţionale, acum la Şcoala Gimnazială nr 4, iar prin alte proiecte la Şcoala Gimnazială Ighişu Nou şi în două centre comunitare. De asemenea, ne dorim să realizăm un complex cu locuinţe sociale colective, inclusiv cu utilităţi moderne şi vom amenaja un loc de joacă pe strada Baia de Nisip. Prin acest proiect vom moderniza şi mai mult de 2 km din străzile adiacente Centrului istoric, vom moderniza sistemul de iluminat în zona Piaţa “Regele Ferdinand I” şi vom reabilita infrastructura edilitară din zonă”, a declarat Gheorghe Roman.

Categories: Local