În ianuarie, Primăria Alba Iulia a încasat aproape 429.000 lei din taxarea parcărilor;banii, investiţi în amenajarea unor noi parcări

În ianuarie, Primăria Alba Iulia a încasat aproape 429.000 lei din taxarea parcărilor;banii, investiţi în amenajarea unor noi parcări

Aproape 429.000 lei este suma totală încasată în ianuarie din taxarea parcărilor de Primăria Alba Iulia, majoritatea din abonamente, banii urmând să fie folosiţi, potrivit administraţiei locale, pentru amenajarea unor noi parcări în municipiu.

Primăria Alba Iulia a făcut luni publică situația încasărilor din taxarea parcărilor, pentru perioada 1 ianuarie – 29 ianuarie 2021.

“Suma încasată din abonamente (valabile în zona 1 și 2) este de 410.257 de lei. Valoarea sumelor plătite prin SMS pentru Zona 0 este de 4.325 de lei, iar alți 2.491 de lei au fost plătiți cu cardul. Pentru Zona 1, valoare plăților prin SMS se ridică la 5.806 de lei și alți 2.707  de lei cu cardul. În Zona 2, s-au plătit 434 de lei prin SMS și 216 lei prin card. De asemenea, au fost cumpărate tichete răzuibile pentru toate zonele în valoare de 2057 de lei. În total, au fost încasate sume din taxarea parcărilor în valoare de 428.293 lei”, a transmis Departamentul de Comunicare al Primăriei.

Sursa citată aminteşte, totodată, că primarul Gabriel Pleșa și echipa primăriei au lansat, săptămâna trecută, o dezbatere publică privind modificarea regulamentului privind parcările publice.

“Ne asumăm faptul că regulamentul nu este perfect și de aceea oferim posibilitatea cetățenilor să își spună părerea și să înainteze propuneri de modificare”, arată reprezentanţii Primăriei.

Regulamentul privind parcările publice din Alba Iulia a fost votat de fostul Consiliu Local și, potrivit legii, noua conducere a municipalității a trebuit să îl pună în aplicare, deoarece nu există un temei legal pe baza căruia să continue amânarea aplicării.

Banii din taxarea parcărilor vor fi folosiți pentru amenajarea unor noi parcări în municipiu.

“Lipsa parcărilor, coroborată cu dezvoltarea urbanistică haotică sunt probleme reale care au fost ascunse sau ignorate de vechea administrație locală din Alba Iulia. Nu invocăm greaua moștenire, ci dorim să se știe realitatea de la care pornim. În această primăvară, vrem să începem amenajarea a câteva sute de noi locuri de parcare, iar primele vor fi în Centru, în locul Cinematografului Columna. Ulterior, vom demara împreună cu Consiliul Județean Alba construirea unei parcări supraterane lângă spitalul județean. În total, echipa primăriei are în plan construirea în următorii 4 ani a minim 2.000 de noi locuri de parcare publice”, mai transmit cei de la Primăria Alba Iulia.

Categories: Local