Amendă de 51,7 mil.lei, aplicată HS Timber Productions de Consiliul Concurenţei

Amendă de 51,7 mil.lei, aplicată HS Timber Productions de Consiliul Concurenţei

HS Timber Productions  (fosta Holzindustrie Schweighofer) este una din cele 13 companii care au recunoscut încălcarea Legii concurenţei şi, ca atare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor, conform Consiliului Concurenţei.

Compania a fost amendată cu 51,7 mil. lei, în urma investigației Consiliului Concurenței privind piața de achiziții de material lemnos din perioada 2011-2016.

Într-un comunicat de presă dat marţi publicităţii, HS Timber Productions SRL anunţă că a convenit o soluționare amiabilă a anchetei inițiate de Consiliul Concurenței.

“După o evaluare amănunțită a procedurilor interne de achiziție ale companiei din perioada 2011-2016, cu sprijinul unor experți recunoscuți la nivel internațional, compania a identificat anumite nereguli și a luat imediat măsurile necesare pentru remedierea acestora. Ulterior, toți managerii companiei au participat în mod regulat la cursuri de formare acordate de experți antitrust. Motto-ul companiei „Tot mai bine în fiecare zi” și criticile constructive ale partenerilor sociali ne-au ajutat să adoptăm cele mai înalte standarde de sustenabilitate și antitrust, integrate în Codul de Conduită al companiei și obligatorii pentru toți angajații. Cu această soluționare amiabilă, considerăm acest capitol din istoria companiei ca fiind în sfârșit încheiat”, se arată în comunicat.

Decizia de soluționare amiabilă privește, potrivit sursei citate, un eveniment punctual, care a avut loc în perioada 2011-2016.

Din acel moment, compania și-a îmbunătățit constant sistemul Due Diligence și și-a stabilit un set de reguli și politici extrem de clare. HS Timber Productions a implementat o serie de măsuri pentru asigurarea unui lanț de aprovizionare sigur în România, susţin reprezentanţii companiei.

Un număr de 31 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa comercializării masei lemnoase din România au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei cu amenzi în valoare totală de 129,6 milioane de lei (aproximativ 26,6 milioane de euro).

Categories: Brands