Populaţia generală s-ar putea vaccina din aprilie

Populaţia generală s-ar putea vaccina din aprilie

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, estimează că etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, ar putea începe în luna aprilie.

“În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare”, a declarat marţi acesta.

Pentru etapa întâi, sunt prevăzute un număr de 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social, din care se vaccinează în prezent în 251. Platforma naţională este în acest moment disponibilă pentru lucrătorii din sistemul medical şi social prin intermediul angajatorului.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că etapa a doua a campaniei de vaccinare ar putea începe după 15 ianuarie, când ar urma să fie imunizaţi cei internaţi în centrele medico-sociale. Potrivit acestuia, ar fi vorba de 1.884 de centre medico-sociale şi de aproape 40.000 de persoane aflate în aceste centre.

Ar urma să fie imunizate, apoi, aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice.

Categories: National