Primul raport de sustenabilitate din industria alimentară, prezentat de TRANSAVIA

Primul raport de sustenabilitate din industria alimentară, prezentat de TRANSAVIA

Grupul TRANSAVIA, liderul pieței de carne de pasăre din România, a elaborat primul raport de sustenabilitate din industria alimentară realizat de o companie cu capital 100% românesc.

Raportul reprezintă o premieră pentru piața cărnii din România, fiind primul elaborat conform standardelor GRI și aliniat la ODD. Documentul face referire la perioada ianuarie-decembrie 2019, evidențiind aspecte de business importante pentru toate unitățile din grup.

“Ne face plăcere să prezentăm primul „Raport de Sustenabilitate“ al companiei, prin care dorim să oferim o viziune de ansamblu asupra activității noastre zilnice și să arătam încă o dată colaboratorilor noștri că facem lucrurile exact așa cum trebuie în toate ariile in care activăm. Responsabilitățile asumate susțin inițiative care au un impact pozitiv atât pentru produsele pe care le oferim consumatorilor, cât și pentru angajați, mediu și comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a afirmat preşedintele şi fondatorul TRANSAVIA, Ioan Popa.

La rândul său, Theodora Popa, vicepreşedinte al Grupului, a declarat că eforturile board-ului TRANSAVIA au fost întotdeauna orientate spre a consolida business-ul într-un mod sustenabil.

“O afacere prosperă implică și susținerea comunităților locale si responsabilitatea socială ca parte a strategiei de business, deoarece “moștenirea noastră lăsată comunității este vitală și avem partea noastră de responsabilitate pentru un viitor mai bun”, a spus aceasta.

În total, 40 de organizații au beneficiat de sprijinul companiei. 4,5 mil. lei a fost suma totală alocată sponsorizărilor care au mers către: construcția unui spital, furnizarea de hrană către 30 de centre sociale, parteneriate cu ONG-uri și universități și sprijin pentru sportivi.

Totodată, TRANSAVIA a anunţat că va marca în 2021 un alt obiectiv important: depășirea cifrei de producție de 100.000 tone de carne de pasăre anual.

Categories: Brands