4 lei, preţul unui bilet cu trenul de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord; trenul circulă 24/24 ore

4 lei, preţul unui bilet cu trenul de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord; trenul circulă 24/24 ore

Biletul unei călătorii cu trenul de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord va costa 4 lei, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

“Am avut astăzi discuții pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ținând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privința preţului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a postat, pe FB, ministrul Bode.

Potrivit acestuia, trenul va circula începând de duminică la un interval de 40 de minute, 24 de ore din 24 de ore, cu o durată de aproximativ 20 minute.

Conectarea Aeroportului Internaţional “Henri Coand”ă de Gara de Nord este primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent.

 Proiectul a fost unul complex şi a însumat construirea a trei podețe, a unui viaduct, a unei stații de cale ferată și a unui punct de oprire în orașul Otopeni, realizându-se racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport.

Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc.

Categories: National