Cetăţenii UE vor intra în Marea Britanie cu paşaportul, din octombrie 2021

Cetăţenii UE vor intra în Marea Britanie cu paşaportul, din octombrie 2021

Intrarea călătorilor din Uniunea Europeană pe teritoriul Marii Britanii se va face din octombrie 2021 doar pe baza paşaportului, potrivit unei decizii anunţate joi de Guvernul Regatului Unit, informează dpa, potrivit Agerpres.

Noua cerinţă va fi valabilă şi pentru călătorii veniţi din Elveţia, Islanda, Norvegia şi Liechtenstein, ţări non-membre ale UE.

”Atunci când se va încheia perioada de tranziţie, vom avea controlul frontierelor noastre şi vom introduce noul nostru sistem de imigraţie pe bază de puncte, mai ferm şi mai corect. Abordarea noastră clară şi corectă va trata în mod egal oameni din orice parte a lumii. Retragerea graduală a folosirii cărţilor de identitate la frontieră, care sunt unele dintre documentele cel mai puţin sigure, este o etapă importantă în a ne face mai sigure frontierele”, a explicat ministrul britanic de interne Priti Patel, potrivit site-ului guvernului britanic www.gov.uk.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie, dar se află într-o perioadă de tranziţie în vigoare până finalul anului, timp în care va continua să aplice normele europene.

Categories: Global