Amenajarea zonei lacului Chereteu din Blaj, o investiţie estimată la 25 mil. lei

Amenajarea zonei lacului Chereteu din Blaj, o investiţie estimată la 25 mil. lei

O investiţie estimată la 25 mil. lei, proiectul “Reconversia funcțională a zonei lacului Chereteu” va beneficia de finanţare europeană.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) și Municipiul Blaj au semnat, în format electronic, un acord de parteneriat pentru asigurarea de sprijin la nivelul Regiunii Centru, în vederea finanțării proiectului de amenajare a zonei Lacului Chereteu. “În conformitate cu solicitarea ADR Centru, în această săptămână, acordul de parteneriat va fi supus validării Consiliului Local Blaj, astfel încât pașii înainte spre realizarea acestui proiect să continue cu maximă rapiditate”, a anunţat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Acordul de parteneriat privind proiectul “Reconversia funcțională a zonei lacului Chereteu” are ca obiective principale amenajarea zonei malurilor lacului Chereteu și dotarea acestora cu mobilier urban tip smart, accesibilizarea malurilor Chereteului, prin realizarea unui inel concentric în jurul lacului, și construirea unei punți pietonale de sticlă.

De asemenea, se are în vedere iluminatul ornamental al malurilor lacului, amenajarea unui complex multifuncțional cu cinematograf de vară, spații de alimentație publică și pavilion subacvatic cu rol educativ, formativ și cultural, precum și curățarea și/sau dragarea lacului Chereteu, amenajarea unui ansamblu de fântâni arteziene la nivelul luciului de apă, amenajarea unui debarcader, a unei zone de promenadă, stații de bike sharing, crearea și dotarea unui serviciu de agrement, utilizând hidrobiciclete/bărci.

Valoarea estimată a investiției este de 25 mil. lei, din care aproape 1,2 mil. lei reprezintă valoarea eligibilă pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice sau a altor studii și documentații.

Categories: Local