Un mic pas, dar necesar pentru realizarea investiţiei Băile Sărate Ocnişoara

Un mic pas, dar necesar pentru realizarea investiţiei Băile Sărate Ocnişoara

Consiliul Judeţean va solicita Consiliului Local Lopadea Nouă transmiterea în domeniul public al Județului Alba și în administrarea CJ a unui bun imobil situat în satul Ocnișoara, compus din teren în suprafaţă de 26.367 mp şi o fântână în suprafaţă totală construită de 9 mp, în vederea realizării aici a investiţiei Băile Sărate Ocnișoara.

Prin programul de creștere a atractivității turistice și de agrement a teritoriilor urbane și rurale, CJ a stabilit inițierea construirii unui ștrand cu o arhitectură tradițională, cu sursă de inspirație etnografică locală, la Ocnișoara.

Localitatea este cunoscută pentru apele sărate de care dispune, prospecţiile geologice indicând prezenţa unui masiv de sare în subsolul regiunii, care, prin eroziune, a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Investiția propusă este complementară celei prin care la Ocna Mureș, oraş aflată la mai puțin de 30 de km, se apropie de finalizare amenajarea unei baze de tratament și agrement, cu centre de sănătate, recuperare și bazine cu apă dulce și sărată. Astfel, Ocna Mureș și Ocnișoara vor deveni puncte importante pe harta județeană și națională în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie, susţin reprezentanţii CJ.

Categories: Local