Podul dintre Aiud şi Ciumbrud, reabilitat de o asociere de firme din Cluj Napoca şi Baia Mare

Podul dintre Aiud şi Ciumbrud, reabilitat de o asociere de firme din Cluj Napoca şi Baia Mare

Asocierea DACIA FABER SRL Cluj Napoca (lider) – SC CONSTRUCT CDP SRL Baia Mare va proiecta şi executa lucrările de consolidare a podului de peste râul Mureş, de pe DJ 107F, între Aiud şi Ciumbrud.

Valoarea contractului este de 2.851.096 lei, fără TVA, pentru execuţia lucrărilor şi 160 mii lei, fără TVA, pentru proiectare. Termenul este de 3 luni pentru proiectare şi de 10 luni pentru execuţie.

Atunci când CJ a lansat în SEAP procedura de achiziţie pentru serviciile de proiectare şi execuţie, valoarea estimată a contractului era de 3.320.710,03 lei.

Principalele lucrări care se vor realiza includ relocarea conductelor de gaz şi apă în afara zonelor circulabile, inclusiv asigurarea de soluţii tehnice aprobate/avizate de deţinătorii acestora unde sunt solicitate, reparaţii cu betoane speciale a elementelor suprastructurii, realizarea unei plăci de suprabetonare, refacerea trotuarelor, a hidroizolaţiei, a căii de pod, completarea părţii superioare a zidurilor de gardă şi consolelor până la nivelul impus de placa de suprabetonare, refacerea rampelor de acces la pod, cămăşuirea elevaţiilor şi fundaţiilor infrastructurilor cu beton armat, protejarea tuturor suprafeţelor expuse anticoroziv, prevederea de scări de acces în albie, decolmatarea şi reprofilarea albiei râului în zona podului.

Categories: Local