Heliportul preconizat a se construi în Blaj va costa în jur de 3 mil. lei

Heliportul preconizat a se construi în Blaj va costa în jur de 3 mil. lei

Peste 2,9 mil. lei, fără TVA, este valoarea investiţiei pe care Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean ar urma să o suporte în cote egale pentru realizarea unui heliport, ce ar urma să fie terminat până la sfârşitul anului următor.

Licitaţia pentru proiectare şi avizare are ca termen 31 octombrie 2020, proiectarea heliportului – 26 februarie 2021, licitaţia pentru execuţia lucrărilor – 31 mai 2021, iar executarea lucrărilor ar trebui să fie finalizate până în 30 noiembrie 2021.

Deocamdată, primarul Gheorghe Valentin Rotar şi preşedintele CJ, Ion Dumitrel, au semnat Acordul de Asociere pentru realizarea în comun a unui aerodrom pentru elicoptere. “Urmează ca acest Acord să fie validat de către Consiliul Local al Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba”, a anunţat miercuri edilul Blajului. Rotar susţine că la finalul anului 2021, Blajul va avea cel mai modern Heliport din județul Alba. Acesta va fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și va deservi Spitalul Municipal Blaj, dar și toate urgențele din zona Târnavelor și din județul Alba.

Categories: Local