Uşor, uşor, economia îşi revine, susţine ministrul Muncii, prezent în Alba

Uşor, uşor, economia îşi revine, susţine ministrul Muncii, prezent în Alba

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, care a vizitat luni mai multe companii din Alba, a susţinut că “uşor, uşor, economia îşi revine”, menţionând, totodată, că acest lucru nu se poate realiza decât într-un parteneriat cu guvernul.

Ea a mai spus că, până va fi depăşit “acest hop”, această perioadă “grea”, guvernul va rămâne “alături” de toţi cei care se străduiesc să îşi ţimă o afacere în picioare.

“Nu întâmplător, guvernul, în toată această perioadă, a acordat şomaj tehnic pentru un număr de 1,3 milioane de angajaţi, ajungând la 4,6 miliarde de lei, tocmai pentru a putea să ofere sprijin capital pentru antreprenori să nu îşi piardă angajaţii. Nu am investit în mod intenţionat în creşterea cuantumului şomajului clasic, ci am dezvoltat această măsură de sprijin prin şomaj tehnic, care, practic, înseamnă o suspendare temporară a contractelor de muncă, nu o închidere a lor, tocmai pentru că ne-am dorit ca, la reluarea activităţii, angajatorul să se reîntâlnească cu angajatul şi să poată să continue activitatea”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul a vizitat la Alba Iulia compania IPEC, ce fabrică peste 1% din producţia de farfurii la nivel mondial. O afacere de familie pornită în urmă cu trei decenii, compania are la ora actuală în jur de 650 de angajaţi, cu exporturi pe toate continentele.

“Eu am venit la Alba pentru că am avut ce să văd, adică am putut să găsesc aici un exemplu care să-mi folosească din mai multe puncte de vedere. Mă interesează ca următoarele măsuri ale guvernului să se potrivească cu ceea ce aveţi nevoie în acest moment”, s-a adresat ministrul managerului general al IPEC, Cristian Covaciu.

Violeta Alexandru a mai vizitat, potrivit programului anunţat, BOSCH şi IAMU Blaj, precum şi STAR ASSEMBLY Sebeş.

Categories: National