Loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, gata până la sfârşitul anului, susţin autorităţile

Loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, gata până la sfârşitul anului, susţin autorităţile

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, alături de reprezentanți ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au fost prezenți vineri  pe șantierul loturilor 1 și 2 din Autostrada A10 Sebeș -Turda.

În cadrul discuțiilor cu antreprenorii de pe cele două loturi, aceștia au menționat că, în prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 89,5% în cazul lotului 1 și de 75,6% în cazul lotului 2. Aceştia au susţinut că vor finaliza lucrările până în noiembrie.

”Pe lotul 1 am asistat la un adevărat miracol: după patru ani de tergiversări și bătaie de joc, s-a reușit relocarea celor patru stâlpi de înaltă tensiune. Cât privește alunecarea de teren, în urma expertizei și a intervenției de la fața locului, situația se va remedia în cel mai scurt timp. Pe lotul 2 este nevoie de o mobilizare mult mai mare a antreprenorului. Avem angajamentul  acestuia că așa se va întâmpla, iar cât privește extensia de timp, aceasta pare fezabilă din punctul nostru de vedere și o vom face la începutul săptămânii viitoare. Odată cu extensia de timp și pentru acest lot sfârșitul lunii noiembrie este realizabil pentru finalizarea lucrării și pe care antreprenorul și l-a asumat de nenumărate ori”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a adăugat că, la ora actuală, sunt deschise şantiere la peste 220 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare, urmând ca, până la sfârșitul anului , să fie dat ordinul de începere, adică lucrările efectiv, la încă 60 de kilometri.

Categories: Local