Şoseaua ocolitoare a Blajului, posibilă finanţare în exerciţiul 2021-2027

Şoseaua ocolitoare a Blajului, posibilă finanţare în exerciţiul 2021-2027

Proiectul şoselei ocolitoare a Blajului ar putea fi inclus în următorul exercițiu financiar al U.E, 2021 – 2027, conform Planului Național de Investiții și Relansare Economică, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar.

“Șoseaua de centură, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră ale Blajului, a fost în prim-planul discuțiilor pe care le-am purtat, la Alba Iulia, cu Ministrul Fondurilor Europene. Miercuri, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o în județul Alba, am avut o întâlnire cu Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și cu Directorul ADR Centru, Simion Crețu, în care am ridicat problema realizării șoselei ocolitoare a municipiului Blaj. Împreună am analizat și am găsit mai multe variante pentru ca acest proiect să fie inclus în următorul exercițiu financiar al U.E, 2021 – 2027, conform Planului Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de Guvernul României. Săptămâna viitoare vom decide care va fi soluția cea mai pragmatică și mai benefică pentru noi”, a transmis, vineri, pe o reţea de socializare, edilul din Blaj.

Potrivit lui Rotar, în dezvoltarea sa, Blajul are nevoie de o șosea ocolitoare. Construirea acesteia, alături de realizarea unui sistem de poduri rutiere și pietonale pe Târnava Mare care să faciliteze un acces simplu spre zona industrială și localitățile componente, construirea unor parcări supra sau subterane la intrările în oraș, extinderea sistemului de semaforizare inteligentă și introducerea de autobuze electrice pentru transportul de călători sunt pilonii de rezistență din viitorul Plan de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Blaj, a punctat acesta.

Despre acest proiect s-a mai discutat de-a lungul timpului. În urmă cu 7-8 ani se estima că şoseaua de centură ar costa în jur de 10 mil.euro.

Categories: Local