Agenţi economici, depistaţi cu nereguli de poliţişti

Agenţi economici, depistaţi cu nereguli de poliţişti

Majoritatea agenţilor economici verificaţi de poliţişti în cadrul unei acțiuni care a vizat  prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul comerțului cu piese auto noi și second hand au fost depistaţi cu nereguli şi sancţionaţi.

Alături de specialişti ai Gărzii de Mediu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiștii din Aiud, Sebeș, Cugir și Câmpeni, au efectuat controale la 12 agenți economici care comercializează piese auto. Dintre aceştia,  la 10 au fost identificate nereguli care au fost sancționate, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind comerțul, cu amenzi.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de această dată de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, precum și de inspectori din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba și comisari ai Gărzii de Mediu Alba, au acționat şi pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale.  Au fost verificate 5 societăți comerciale specializate în efectuarea de lucrări de exploatare a resurselor minerale și au fost constatate 4 infracțiuni.

 De exemplu, pe malul râului Târnava, la marginea satului Cistei, au fost identificate utilaje aparținând unei societăți comerciale din Alba Iulia, care ar fi efectuat lucrări de exploatare de nisip și pietriș fără a deține permis sau licență de executare de activități miniere pentru perimetrul în care au fost depistate.  Pe raza localității Crăciunelul de Jos, tot pe malul râului Târnava, s-a constatat că reprezentanții unei firme ar fi excavat pe o distanță de 70 de metri fără a deține permis de exploatare sau autorizație. 

Categories: Local