Compania “Produse tradiţionale din Ardeal SRL” vrea să deschidă un abator în Şibot

Compania “Produse tradiţionale din Ardeal SRL” vrea să deschidă un abator în Şibot

Compania “Produse tradiţionale din Ardeal”, cu sediul în Şibot, vrea să construiască pe DJ704, la nr.495, un abator de capacitate mică, investiţie care să cuprindă şi o unitate de procesare carne şi un magazin de desfacere producţie proprie.

Ar urma ca în abator să fie tăiate pe zi maximum 5 UVM (unitate vită mare), adică ar putea să fie sacrificate pe lună cel mult 200 de porcine, ovine sau caprine, respectiv 40 de bovine. Abatorul va avea o suprafaţă construită de aproape 600 metri pătraţi, cu parter şi mansardă parţială. Terenul ales pentru această investiţie se află la o distanţă apreciată de ultima locuinţă, la 1.000 de metri faţă de intersecţia DN/E68 cu DJ704 şi la aproximativ 1.410 metri faţă de intrarea în Şibot.Faţă de localitatea Vinerea se află la o distanţă de 1.540 metri.

Investitorul a solicitat A.P.M. Alba emiterea acordului de mediu pentru acest proiect, intitulat mai exact “Construire abator de capacitate mică, preparate tradiţionale, împrejmuire, racorduri și branșamente la utilități”, care poate fi consultat la sediul Agenţiei şi la cel al firmei din Şibot.

Compania, fondată în 2019, este deținută de antreprenorii Alexandru și Ingrid Szekely, cu 95%, respectiv 5% din părțile sociale.

Categories: Business in top