Ferma cu Omenie : investiție de 1 mil. euro în extinderea fabricii de brânzeturi de la Unirea

Ferma cu Omenie : investiție de 1 mil. euro în extinderea fabricii de brânzeturi de la Unirea

Producătorul de brânzeturi Ferma cu Omenie plănuieşte o investiţie de 1 milion de euro în 2021-2022 prin care vizează extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Unirea, judeţul Alba.

„Dacă nu sunt schimbări majore şi suntem sănătoşi, din 2021-2022 suntem pregătiţi de investiţii. Ne dorim să mărim suprafaţa şi capacitatea de producţie printr-o construcţie, într-o investiţie de 1 milion de euro în fabrica din Unirea. Noi visăm la mai mult, dar trebuie să fim cumpătaţi în această perioadă”, a declarat Marius Bîcu, general manager al producătorului de brânzeturi Ferma cu Omenie, care comercializează pe piaţa locală sub brandul De la Ferma, iar pe pieţele internaţionale sub marca Pachet de acasă.

Cu afaceri de peste 15 milioane lei în 2019, Ferma cu Omenie estimează afaceri de 19 milioane lei pentru 2020, în contextul în care compania a continuat exporturile pe pieţele europene, chiar şi în mijlocul pandemiei.

Mai bine de 50% dintre clienţii produ­cătorului vin de pe 11 pieţe europene, întrucât familia Bîcu a avut curaj să iasă la export încă de la criza anterioară, ajungând în Spania, Italia, Franţa, Germania.

Fabrica Ferma cu Omenie produce 3 tone de brânzeturi pe zi, iar în ultimii ani mai multe linii de producţie au fost externalizate, astfel încât compania mai produce astăzi doar brânză de burduf, brânză proaspătă şi telemea de vacă. În vederea eficientizării, compania caută parteneri pentru a externaliza în continuare, astfel încât Marius Bîcu vrea să rămână doar cu brânza de burduf la nivel de producţie în fabrica din Unirea.

Pe lângă Ferma cu Omenie, familia Bîcu mai deţine şi Unilact Transilvania, o fermă zootehnică unde se cultivă pe 800 de hectare de teren şi unde cresc 450 de vaci şi 1.000 de oi. În contextul în care Unilact Transilvania a obţinut afaceri de peste 5,1 mil. lei în 2019, Marius Bîcu estimează că cele două businessuri vor obţine cumulat afaceri de 25 milioane lei în 2020 cu un total de 75 de angajaţi.

Categories: Business in top