“Transalpina de Apuseni” – ample lucrări de terasamente pe 32 de km

“Transalpina de Apuseni” – ample lucrări de terasamente pe 32 de km

În valoare totală de peste 40 milioane de euro, modernizarea DJ 107 I – „Transalpina de Apuseni”, pe o lungime de 78,43 de kilometri, este un proiect ce ar trebui să se finalizeze în primăvara lui 2023.

Conducerea Consiliului Judeţean Alba este mulţumită de ritmul lucrărilor pe “Transalpina de Apuseni”, cea mai importantă investiție de infrastructură pe care instituţia o deruleză în acest moment.

Prezent recent pe şantier, preşedintele CJ, Ion Dumitrel, a afirmat că lucrările avansează în ritm susţinut, în pofida condiţiilor meteo nefavorabile, cu multe ploi. “Firma îşi îndeplineşte sarcinile pentru care s-a angajat şi pentru a face o lucrare de calitate şi la termen”, a adăugat Dumitrel. Preşedintele CJ a apreciat că este cel mai spectaculos drum judeţean. La rândul său, vicepreşedintele Marius Haţegan a menţionat că s-au executat ample lucrări de terasamente, pe circa 32 de kilometri din lotul 1. El a adăugat că s-a atacat şi lotul 2, acolo unde s-au executat lucrări pentru variante ocolitoare la toate podurile care vor fi executate.  „Lucrarea merge bine, suntem în grafic”, a spus şi vicepreşedintele Marius Haţegan, care a amintit că au trecut cinci luni de când a fost dat ordinul de începere. El a mai spus că au fost achitate până acum către executantul lucrărilor aproape 6 milioane de lei.

Execuţia lucrării este asigurată de o asociere de trei firme şi este împărţită pe două loturi.

Drumul, care era foarte degradat, este modernizat cu fonduri europene. El străbate o zonă muntoasă deosebit de spectaculoasă, prin Munţii Metaliferi. Ajunge, în punctul cel mai înalt, până la o altitudine de peste 1.000 de metri. 

Proiectul este implementat de CJ Alba, în parteneriat cu primăriile din municipiul Aiud şi comunele Rîmeţ, Ponor, Mogoş, Bucium. Cei 78,43 kilometri se întind între Aiud – Rîmeţ – Brădeşti – Geogel – Măcăreşti – Bîrleşti Cătun – Cojocani- Valea Barnii – Bîrleşti – Mogoş – Valea Albă – Ciuculeşti – Bucium – Izbita – Coleşeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu).

Categories: Local