O firmă sibiană vrea să amenajeze un iaz piscicol lângă râul Mureş, între Teiuş şi Beldiu

O firmă sibiană vrea să amenajeze un iaz piscicol lângă râul Mureş, între Teiuş şi Beldiu

Compania sibiană TOTAL NSA INVEST SRL, cu sediul în Sălişte, vrea să exploateze şi să valorifice resurse naturale pentru lucrări de infrastructură prin amenajarea unui iaz piscicol existent, situat în extravilanul oraşului Teiuș, lângă râul Mureş.

În zona respectivă, sunt realizate patru iazuri şi al cincilea este în curs de execuţie. Ele au o suprafaţă de luciu de apă de aproximativ 5,3 hectare. Iazurile respective sunt populate cu peşte şi amenajate cu pontoane, spaţii recreative şi pescuit sportiv.

Firma din Sălişte propune amenajarea piscicolă tricompartimentată destinată ca bază pentru agrement personal şi populare cu material piscicol în vederea desfăşurarii de activităţii recreative şi pescuit sportiv. Iazul va fi dotat pe laturile sale, la intervale de 50 de metri, cu pontoane de lemn, pentru a facilita condiţii egale de competiţie. La obiectiv se ajunge din drumul european E81, respectiv drumul comunal care merge spre satul Beldiu şi de pe acesta pe drumul de exploatare existent care duce la exploatările agricole de pe malul drept al râului Mureş.

Depus la Agenţia pentru Protectia Mediului Alba, proiectul a fost reanalizat şi s-a luat decizia etapei de încadrare : cu evaluarea impactului asupra mediului. Pot fi depuse observaţii/propuneri în ceea ce privește conținutul raportului privind impactul asupra mediului până în 18 iunie.

Categories: Business in top