Investiţiile aflate în derulare la spitalul din Alba Iulia, lăudate de ministrul Sănătăţii

Investiţiile aflate în derulare la spitalul din Alba Iulia, lăudate de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat vineri investiţiile aflate în derulare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, respectiv şantierul unde va fi construită noua secţie de Psihiatrie, precum şi corpurile de clădire în care a început mansardarea, în vederea mutării aici a secţiilor de Neurologie şi ORL.

“Am evaluat împreună cu conducerea spitalului tot ce a însemnat investiţie, tot ce urmează ca investiţie şi ţin să felicit Consiliul Judeţean pentru implicare, ţin să felicit parteneriatul privat pentru implicare. Plec din Spitalul Judeţean cu speranţa că reforma în sănătate pe care vrem să o facem are semne de bun augur”, a afirmat Nelu Tătaru, la finalul vizitei efectuate la principala unitate sanitară din judeţul Alba.

Potrivit managerului spitalului, Diana Mârza, secţia de Psihiatrie va beneficia de o clădire nouă, care se construieşte de la zero, cu o finanţare de peste 19 milioane de lei,  de la Compania Naţională de Investiţii şi cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean Alba. Demarate în aprilie, lucrările sunt preconizate a dura trei ani. Antreprenorul general este TOBIMAR CONSTRUCT SRL.

În ceea ce priveşte lucrările de mansardare, efectuate de o firmă din Sibiu, CON-A, ele au început în decembrie 2019, iar termenul de execuţie este 30 noiembrie 2020. Suma alocată de Consiliul Judeţean este 11 milioane de lei pentru această lucrare. În acest spaţiu care se mansardează se vor muta Secţia de Neurologie, cu 73 de paturi, şi secţia ORL, cu 25 de paturi, a precizat Diana Mârza.

Categories: Local