SMITHFIELD România, proprietarul ELIT, a raportat afaceri de 1,2 mld. de lei în 2019 și 53 mil. lei profit net

SMITHFIELD România, proprietarul ELIT, a raportat afaceri de 1,2 mld. de lei în 2019 și 53 mil. lei profit net

Smithfield România, cel mai mare jucător de pe piaţa de carne de porc, care deține și compania ELIT din Alba, a raportat în 2019 o cifră de afaceri de 1,24 miliarde de lei (262 mil. euro), în creştere cu 43% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Profitul a crescut cu 90%.

Smithfield România este societatea rezultată în urma fuziunii cu Smithfield Prod, fuziune anunţată în 2017 la Registrul Comerţului. Smithfield România a absorbit atunci Smithfield Prod, care în 2017 (ultimul an în care compania a raportat afaceri la Ministerul de Finanţe) a avut un rulaj de 1,1 mld. lei.

Smithfield România are ca obiectiv principal producţia şi conservarea cărnii, însă înglobează şi activitatea de creştere a porcilor. Conform datelor furnizate anterior de companie, Smithfield România este o companie care activează în sistem integrat, formată din Divizia Ferme – creştere animale şi Divizia Carne Proaspătă. Operaţiunile companiei includ 47 de ferme şi fabrici de nutreţuri combinate, care deservesc abatorul din judeţul Timiş, cu o capacitate de 1,3 milioane de porci comerciali pe an. Pe întreg lanţul de producţie (de la fermă şi până la abator), Smithfield numără peste 2.500 de angajaţi.

Categories: Business in top, National