ELIT Cugir urcă spre pragul de 500 mil. lei venituri

ELIT Cugir urcă spre pragul de 500 mil. lei venituri

Producătorul de mezeluri ELIT Cugir și-a crescut afacerile în 2019 cu cca. 80 mil. lei și s-a apropiat la un pas de pragul de 500 mil. lei. Profitul net a rămas constant, în jurul cifrei de 26 mil. lei.

Anul trecut a fost un an grozav pentru ELIT Cugir, arată datele raportate recent la Ministerul Finanțelor: 495,1 mil. lei cifră de afaceri și 25,6 mil. lei profit net. În 2018, compania rula 415,4 mil. lei.

Compania ar putea înregistra noi creșteri în 2020, pe fondul pandemiei, care a sporit consistent vânzările producătorilor de alimente. De altfel, administratorul ELIT, Voicu Vușcan, spunea la finalul lunii martie că firma a observat o creștere a cererii la toate categoriile de produse din portofoliu. „Elit este pregatită să facă faţă cererii mai mari de produse. Suntem o companie integrată şi nu anticipăm probleme în aprovizionarea cu materiile prime necesare producţiei. Capacităţile noastre de producţie, prin cele 4 fabrici – Alba Iulia, Bucureşti, Arad, Cugir pot susţine cererea crescută de produse”, a spus Vușcan.

Elit este o companie deţinută de Smithfield România, cel mai mare producător de carne de porc de pe plan local. În spatele Smithfield România stau două entități înregistrate în Olanda, Lavender Raven BV și Smithfield Europe BV, care aparțin chinezilor de la WH Group.

Smithfield România au achiziționat în 2017 companiile ELIT și VERICOM de la antreprenorul Dorin Mateiu.

Categories: Business in top