TRANSAVIA investește într-o hală de procesare eficientă a făinii proteice

TRANSAVIA investește într-o hală de procesare eficientă a făinii proteice

Compania TRANSAVIA, liderul pieței de carne de pui din România, şi-a propus să construiască în Oiejdea o hală de procesare la instalaţia de făină proteică existentă, pentru o recuperare cât mai eficientă a proteinei şi a grăsimii şi întrebuinţarea acestora în pregătirea hranei pentru animale de companie.

Instalația existentă procesează aceste subproduse în șarje, iar prin proiectul propus se va realiza o procesare continuă a acestor subproduse, cu rezultate calitative semnificativ îmbunătățite. Noua linie de procesare va avea aceeaşi capacitate de procesare ca şi linia existentă – maximum 95 tone/zi.

Compania are în vedere şi realizarea unei stații de epurare, care va prelua apele tehnologice de la instalaţia de făină proteică.

Principalele materii prime care vor fi utilizate în instalaţia de făină proteică sunt reprezentate de resturi de abatorizare şi alte materii prelucrabile de la Punctele de Lucru Transavia – Abator Borşa, Abator Avicola Braşov, Fabrica de procesare carne şi Theodora Golf Club.

TRANSAVIA SA, controlată de antreprenorul Ioan Popa, a avut venituri de aproape 600 mil. lei în 2018, conform Ministerului Finanțelor, și un profit net de 86,6 mil. lei. Cifrele pentru 2019 încă nu au fost raportate.

Categories: Brands, Business in top

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*